Ordered today, delivered tomorrow!

Free shipping on all orders over €75,-

Your cart

Your cart is empty

Check out these collections.

Poederbaas Freeride Festival is coming!🚀

Poederbaas Freeride Festival is coming!🚀

 

Hi all,
 
Het Poederbaas Freeride Festival/NK Freeride/BK Freeride begint al dichterbij te komen. Bij deze nog wat belangrijke informatie met betrekking tot dit sportieve event! 
 
Snowsafety
We streven naar een zo'n veilig mogelijke event week voor alle betrokkenen. Dit doen we door iedereen op de hoogte te houden van de sneeuwcondities, het organiseren van diverse snowsafety clinics i.s.m. (Nederlandstalige) gidsen en door het beschikbaar stellen van lawine-rugzakken in combinatie met piepers, en 3-eenheid. 
Verzekering
Als organisatie verwachten we dat iedereen goed verzekerd is voor het geval mensen toch geblesseerd raken. Een goede verzekering is die van de de Nederlandse Ski Vereniging of de verzekering van Sneeuwsport Vlaanderen. Beide hebben een goede off-piste dekking en zelfs een module die deelname aan ski/snowboard wedstrijden afdekt. Dat wil niet zeggen dat dit de enige (goede) verzekering is voor mensen die houden van off-piste skiën / snowboarden want er zijn er meer. Hoe iemand verzekerd is is zijn of haar eigen verantwoordelijkheid! Het enige wat wij zullen vragen is het polisnummer en de naam van de verzekering indien er iets gebeurd zodat we de gegevens paraat hebben. Het hebben van een goede verzekering met off piste dekking is uiteindelijk iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid. 
Materiaal 
Je bent verplicht om tijdens het NK/BK Freeride de drie eenheid op zak te hebben. Dat betekent dat je een lawinepieper, een schep en een sonde bij je moet hebben. Daarnaast is het ook verplicht om een backprotector om te hebben. Deze mag ook verwerkt zijn in een rugzak! Dit zal ook gecontroleerd worden voordat mensen verschijnen aan de start van de wedstrijd. Ook wordt het gebruik van freeride ski’s of een freeride snowboard sterk aangeraden.
 
OUTDOOR XL
Mocht je nog advies willen of materiaal willen aanschaffen, dan kun je hiervoor terecht bij OutdoorXL! Zij zijn de specialist op het gebied van freeriden en toerskiën en beheren de Freeride XL ski-test waar alle merken die wat betekenen in de freeride sport aanwezig zijn. Hier kan je materiaal testen zodat je uiteindelijk de beste keuze kan maken. 
Reservelijst
Dit jaar hebben we enorm veel aanmeldingen binnen gekregen voor de freeride wedstrijden. Super! Maar dit wordt tevens een enorme uitdaging voor de organisatie om dit in goede banen te lijden. Op dit moment staan er meer dan 100 personen op de startlijst en hebben we nog een 20-tal mensen die een ticket hebben gekocht voor de reservelijst.
 
Dit houdt in dat indien iemand besluit niet deel te nemen aan de freeride wedstrijd deze plek vrij komt voor de eerstvolgende persoon op de reservelijst. Een aantal van deze reserve-mensen zijn inmiddels al gecontacteerd dat ze zijn door geschoven richting de officiële startlijst. Dit omdat andere mensen geblesseerd zijn geraakt of omdat ze niet meer mee kunnen doen door een andere reden. Mocht je wel ingeschreven staan maar nu al weten da je niet mee kan doen dan horen we dat uiteraard graag!
 
Het is goed om te weten dat we als organisatie er alles aan om zoveel mogelijk mensen te laten deelnemen. Mits dit op een verantwoorde/veilige manier gebeurd. 
 
Tot slot
We kijken uit naar een fantastische week en zullen deze en volgende week meerdere berichten delen via onze communicatie kanalen. Deze berichten geven o.a. meer informatie over het programma, de weersvoorspelling, waar op gelet wordt door de jury en hoe je als atleet het verschil kan maken. Mocht je tussendoor vragen hebben neem dan contact op via info@poederbaas.com . 

SEE YOU IN KAPPL(ASKA)!❄️❄️

Previous post
Next post