Ordered today, delivered tomorrow!

Free shipping on all orders over €75,-

Your cart

Your cart is empty

Check out these collections.

Even voorstellen: de jury van het NK/BK Freeride 2024

Even voorstellen: de jury van het NK/BK Freeride 2024

Even voorstellen: de jury van het NK/BK Freeride 2024  

Kappl, maart 2024 – Met nog maar een paar dagen tot het Poederbaas Freeride Festival/NK Freeride/BK Freeride in Kappl van start gaat, wordt het tijd voor een voorstelronde. Aangezien de startlijst dit jaar he-le-maal vol zit, is het ook cruciaal om een goede jury te hebben. Dat is dit jaar gelukt, de zeven-koppige jury bestaat uit ervaren sneeuwsporters met een passie voor de freeride sport.   

Om maar te beginnen bij Roderik Sillevis, niet een onbekende naam binnen het Poederbaas Freeride Festival: in 2016 ging hij er zelf met de titel vandoor. Dat is niet de enige wedstrijd die hij heeft gewonnen, hij is al wedstrijdskiër sinds zijn 14e en heeft wedstrijden gereden in bijna alle disciplines, waaronder slalom, reuzenslalom, skiërcross, freestyle big-air, freestyle moguls, natuurlijk freeride en hij stond zelfs meermaals aan de start van de Weisse Rausch. Hij is de laatste jaren vooral druk als trainer en gids bij Epique en is recentelijk een nieuwe uitdaging aangegaan: de opleiding tot skiführer. Hij omschrijft skiën als pure vrijheid en past daarmee helemaal binnen het Poederbaas Freeride Festival! 

 

Ook een nieuwe naam in de jury is Pieter Simons, voor wie snowboarden zijn hele leven is. Hij heeft zelfs zijn vrouw ontmoet tijdens een seizoen in de sneeuw. Pieter komt uit de freestyle wereld waaar hij ook later trainer is geweest voor het Belgisch junior team. En een funfact: hij is de eerste Belgische snowboarder die een 900 kon landen. De freeride wereld is hem ook niet onbekend, één van zijn mooiste herinneringen in de sneeuw is een trip van 2 maanden naar Japan, waar hij zijn freestyle talent toepaste op de freeride sport. Hij zal het NK/BK Freeride dus weer naar een volgend level tillen!   

Een andere kersverse toevoeging aan de jury dit jaar is Sanne Iwema, deze fanatieke skister heeft jarenlang Nederland verruild voor de Oostenrijkse en Franse Alpen. Ze heeft een grote passie voor freeriden en de bergen: haar happy place! Ze heeft veel opleidingen gevolgd waaronder de Brevet d’Etat (Franse Staatlich) en de bergreddingsopleiding bij Bruno Jelk in Zermatt. Zelf heeft ze ook veel lesgegeven, zowel als onafhankelijk skilerares als off-piste guide in Val d’Isere. Een spectaculaire toevoeging aan de jury van dit jaar dus!  

Ook Koen Speleman is een nieuwe naam binnen de jury, maar zeker geen nieuwe naam in de freeride wereld. Hij heeft al maar liefst zeven keer deelgenomen aan het BK Freeride en zit inmiddels al 20 seizoenen in de sneeuw. Hij heeft zelfs vaak de zomer in de sneeuw besteed door vulkanen te beklimmen en te skiën in Chili en Argentinië. Hij heeft veel aspecten van de sneeuwsport gezien en gewerkt als onder andere skileraar,  reisleider en is meegegaan als halfpipe coach naar de Olympische Spelen in Sochi. Ook elke discipline heeft hij inmiddels wel gedaan: freestyle, freeride, skitouring en nu ook regelmatig ski alpinisme. Wederom een indrukwekkende toevoeging aan de jurytafel!  

Een onmisbaar jurylid is natuurlijk Martine van der Hoorn en ook dit jaar is ze er gelukkig weer bij! Martine is van alle markten thuis. Dit ervaren jurylid is een held op zowel ski’s als op snowboard. Ze is de eerste vrouwelijke Nederlandse snowboardgids en een mentor voor de nieuwe generatie fanatieke wintersporters op het CIOS Haarlem en als ausbilder bij Snowsports Academy. Vol passie, ervaring en met een hele hoop kennis - een cruciaal onderdeel van de jury.  

Patrick van der Graaff is ook een bekende naam die eerder ook al onderdeel was van de jury. Deze ex-pro snowboarder stond aan de wieg van het Nederlandse freestyle snowboarden. Na zelf tItels te pakken was hij coach van het Nederlandse snowboard team en presenteerde hij RTL SnowMagazine. Deze bak aan ervaring en passie neemt hij mee naar de jurytafel, de lat ligt dus hoog dit jaar! 

De jury bestaat uit drie snowboard- en drie ski juryleden die geleid worden door de Head Judge Paul de Groot. Paul is misschien wel de bekendste freerider van de lage landen, na eerst een aantal keer zelf Nederlands kampioen te zijn geworden heeft hij de afgelopen 5 jaar een vaste plek aan de jurytafel. Hij reist de hele wereld over op zoek naar de beste sneeuw, onder andere voor zijn Youtube serie Hidden Faces met Loic Isliker. Van klimmen tot IJsland tot heli skiën in Canada, hij heeft het allemaal gezien, maar komende week is hij gewoon in Kappl.   

Previous post
Next post