Your cart is empty

Check out these collections.

DIT ZIJN DE WINNAARS VAN HET NK FREERIDE 2023!

Dit zijn de winnaars van het NK Freeride 2023!

Kappl, 2023 - Na een fantastische week waarin deelnemers de nieuwste ski’s en snowboards konden testen, vette clinics konden volgen en we zelfs nog een dikke laag poedersneeuw kregen, was het eindelijk tijd voor de finale van het NK Freeride 2023.

Het was een spectaculaire finale op een uitdagende face, waar de finalisten allemaal veilig vanaf zijn gekomen en mooie lijnen hebben neergezet.

In de categorie Snowboard Vrouw werd de finale gereden met twee deelnemers, waarbij Lisa van Haaster er met de eerste plek vandoor ging met een score van 70. Lotte Kavelaars neemt de beker voor de tweede plek mee naar huis, maar eindigde met een No Score omdat ze zich even buiten de face bevond. De derde plek was tijdens de Qualifiers al binnengesleept door Frenneke Blokker, die daar 50,7 punten kreeg.

In de categorie Snowboard Man wordt het podium gevuld door Jarin Vergeer, Tim van Rossum en Dirk Brouwer. Jarin, snowboardleraar in Kappl, kreeg de hoogste score met 80,8 punten. Hij werd gevolgd door Tim van Rossum met 62,8 punten en Dirk Brouwer met 57,4 punten. Speciale vernoeming hier nog voor Lars Peirtsegaele, die als Belg geen plek op het Nederlandse podium krijgt maar wel net onder Jarin eindigde qua punten, met zijn spectaculaire run!

In de categorie Ski Vrouw was het tijdens de Qualifier nog even spannend, maar is de eerste plaats tijdens de finale toch echt voor IJssel Pothoven met een score van maar liefst 81,4 punten. Ze werd gevolgd door Sanne de Jong, die met 78 punten op de 2e plaats eindigde. De derde plek was voor Tamar van Delen, die voor het eerst meedeed en een spectaculaire run neerzette, en daar 74,4 punten voor kreeg.

Dan als laatste de categorie Ski Man, waarbij het niveau echt bizar hoog lag. Op de eerste plaats stond Arne Lammers met een score van 93,8 - waarbij het publiek verwend werd met een hele mooie lijn. De tweede plek is voor Wouter Gijzen, met 85 punten. De derde plek is voor Jens de Jager, die vorig jaar nog een pijnlijke crash had, maar nu in volle glorie het podium heeft veroverd.

Het was weer een hele succesvolle editie van het Poederbaas Freeride Festival 2023, volgend jaar zijn we weer terug!