Your cart is empty

Check out these collections.

Dit zijn de winnaars van het NK/BK Vertical Skimo 2024!

Kappl, maart 2024 - De vierde editie van het NK Vertical Skimo stond vandaag op het programma! Het concept: 3,5km op ski’s of een splitboard toeren en maar liefst 600 hoogtemeters overbruggen. Dit jaar waren er maar liefst 50 deelnemers!

De dag begon al strak blauw en heerlijk zonnig dus alle deelnemers waren enthousiast. Gisteravond was er nog een vers laagje sneeuw gevallen en dit zorgde voor ideale omstandigheden. De korte broeken werden uit de kast getrokken om niet oververhit te raken. De pistes waren vandaag wat harder dan gisteren en dit was ideaal voor de Vertical Skimo. Het was een hele spannende wedstrijd.

In de categorie ‘Ski Man’ was het een indrukwekkende strijd. Allard Sym Spenger kwam als eerste over de finish met een tijd van maar liefst 35 minuten en 9 seconden. Vorig jaar was hij nog tweede maar hij ging er nu vandoor met een eerste plek.

Hij werd gevolgd door Michel Aubroeck met een tijd van maar liefst 42 minuten en 39 seconden. De derde plek was voor Thomas Stessens, hij kwam in 44 minuten en 56 seconden boven.

In de catergorie ‘Ski vrouw’’ werd er ook enorm gepresteerd. De eerste plaats was voor Bente Theeuwes met een tijd van maar liefst 44 minuten en 51 seconden. Zij werd gevolgd door Sanne de Jong, zij eindigde in maar liefst 48 minuten en 01 seconden. De derde plek was voor Susan Beks met een tijd van 55 minuten en 41 seconden. Vorig jaar stond zij ook al op het podium.

In de categorie ‘Splitboard Man’ hebben we dit jaar nieuwe winnaars. De eerste plek werd bemachtigd door Richard Bakker met een tijd van 41 minuten en 36 seconden. Hij werd op de voet gevolgd door Gert Goelen die er vandoor ging met een tweede plek in maar liefste 42 minuten en 12 seconden. De derde plek ging naar Ben Sonneveld. Hij stampte ook fink door behaalde de finish in 44 minuten en 25 seconden.

Bij de categorie ‘Splitboard Vrouw’ was ook erg bijzonder! Er is namelijk een gedeelde eerste plek gevallen! Deze werd bemachtigd door Beth Berckvens en Lisa van Haaster. Ze behaalden tegelijk de finish in een tijd van 59 minuten en 31 seconden. De derde plek ging naar Kris van der Wijst in een tijd van 1 uur en 04 seconden.

De deelnemers hebben dit jaar weer een uitstekende prestatie neergezet. Een heerlijk begin van het Poederbaas NK/BK Festival. Het was een uiterst spannende en geslaagde editie van het NK Vertical Skimo. We zijn heel benieuwd naar de prestaties van de deelnemers van het NK Freeride deze week.